Euthanasie De Movie

GGZ, Kwetsbaarheid, Maatschappij, Presentie, Stigma 8 januari 2021

Een BOOS Docu

In deze documentaire bespreken we (de wens voor) euthanasie bij jonge mensen, en dan vooral euthanasie door uitzichtloos psychisch lijden. Dat doen we, omdat Robin (25) en Athaliah (21) ons mailden met de vraag of we het hier alsjeblieft een keer over konden hebben. Ok, is goed. Bij dezen. Zodoende spraken we met hen én twee anderen, Olax en Jelmer, over deze kwestie. Want waarom willen zij eigenlijk niet meer leven? Hoe voelt uitzichtloos lijden? Waarom euthanasie, en geen zelfdoding? En: waar loop je eigenlijk allemaal tegenaan als je de euthanasie aanvraagt? Moeilijke vragen, over een zwaar onderwerp, maar wel nodig om te beantwoorden. Bereid je voor op goeie verhalen, nieuwe inzichten en her en der een plottwist.

Meer info aangaande euthanasie en euthanasie-aanvragen in Nederland? Kijk op http://www.expertisecentrumeuthanasie…

Zie het rapport van Expertisecentrum Euthanasie achter deze link: http://bit.ly/euthanasie-in-2019

Met dank aan Robin, Athaliah, Menno, Olax, Jelmer, NVVE, Gerty en Johan. Gemaakt door Marije de Roode, Tim Hofman en Leon Veenendaal, Sam Tollenaar, Jasper Steenhuis, Emma van den Berg, Azad Shig Murad, Inez Quakkelaar, Hubert van der Want en Leon Zervos.